Shoppingtrip: Leger des Heils Treebeek

Ik sta altijd open voor leuke nieuwe adresjes waar ze tweedehandskleding verkopen. Zo kreeg ik van een vriendin deze tip: het Leger de Heils in Treebeek.   Ik werd hartelijk welkom geheten door vrijwilligster Sylvia Hallingse Gerards. Een spontane dame die met veel energie en enthousiasme de winkel op zaterdag runt.

“In februari van dit jaar zijn we open gegaan na een grondige verbouwing” vertelt ze enthousiast. En het resultaat mag er zijn:  de ruimte oogt licht en fris met hippe steigerhouten planken aan de muren. De inrichting is ook zeer verzorgd en overzichtelijk. Alle kleding hangt op soort bij elkaar: bloesjes, jurken, truien,          t- shirts, jassen. Heren kleding hangt apart net als de grote maten. Er is ook een kinderkleding hoek. Er zijn twee ruime pashokjes met stoel en haakjes (ook niet overal aanwezig is mijn ervaring).

Iets waar ik altijd dol op ben in de kringloopwinkel zijn accessoires. Ze geven je outfit net dat beetje extra. En je hebt altijd iets origineels.  Keuze genoeg in de winkel: tasjes, schoenen, kettingen, riemen en sjaaltjes. Ik scoorde een tof oker kleurig tasje.

Alle kleding die binnenkomt wordt handmatig gecontroleerd op kwaliteit. “Kledingstukken met vlekken of gaten komen niet in de winkel terecht” verzekert Sylvia mij. Evenals muffe en stinkende kleding. Kwaliteit staat voorop. Mensen kunnen zowel in de winkel kleding afgeven als via een luik aan de zijkant van het gebouw. Er is ook een ophaal service waarbij de kleding op afspraak bij iemand thuis wordt opgehaald.

De winkel organiseert jaarlijks verschillende activiteiten: modeshows, zomermarkt en kerstmarkt. Op deze manier wil het Leger des Heils meer mensen met de winkel laten kennismaken. “We zijn er voor iedereen ongeacht geloof” benadrukt Sylvia.


Ik was zeer aangenaam verrast door deze shoppingtrip naar de winkel van het Legers des Heils Treebeek. Een mooie, overzichtelijke zaak met een ruime keuze aan kleding en accessoires. De prijzen liggen tussen de 2,50 en 6 euro dus daar kan je geen buil aan vallen.

Openingstijden: woensdag, donderdag en zaterdag van 10 tot 12 uur. Vanaf half maart wordt de woensdag uitgebreid van 10 tot 17 uur. Een avondopenstelling ligt ook nog in de planning.

Adres: Horizonstraat 77, 6446 SC,  Treebeek- Brunssum

Ik wil alle vrijwilligers van het Leger des Heils Treebeek bedanken voor de hartelijke ontvangt en hun enthousiasme die dit artikel mogelijk maakten.

Categorieën Geen categorie

Een gedachte over “Shoppingtrip: Leger des Heils Treebeek

  1. leontine bal 9 maart 2019 — 16:23

    Erg leuke en frisse winkel en ik verwacht dan ook een boost.voor deze zaak. Ik ben zelf ook enthousiast geworden voor de kringloopwinkels door deze blog en binnenkort ga ik met mijn schoondochter op pad. Ik hoop dat bejaarde dames ook kunnen slagen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close